Tårtor för alla tillfällen

En tårta är en symbol för firande och fest. Den kan se ut på många olika sätt och det är viktigt att den anpassas efter tillfälle. Ett vanligt misstag vid tårtbakning är att det slarvas med tårtbotten och med fyllningen. Detta beror på att dessa moment är de svåraste och mest tidskrävande delarna av tårtan. Förutom att få till en bra smakbalans är det även viktigt att tårtan är rak. Många tycker att det är för krångligt och istället köper de en färdig tårta. En smart lösning för dig som inte vill baka tårtbasen är att köpa en populär naked cake som du kan dekorera själv. En naked cake är en färdig tårtbas med botten och fyllning där endast dekorationen saknas. Den består av en god vaniljbotten med hallonsylt och smörkräm i lagerna. Med andra ord är det en klassisk smakkombination som går hem hos alla vilket gör det till en perfekt tårtbas för alla fester. Dekorationen kan anpassas efter smak och tillfällen.

 

Födelsedagstårta

Oavsett om det är ett barnkalas eller ett 50-årskalas är det viktigt att tårtan representerar födelsedagsbarnet. Ta reda på vad den som fyller år tycker om för smaker och dekorera därefter. Bärtårtan är en klassiker som är enkel att dekorera. Använd den färdiga tårtbasen och bred över grädde och pynta med färska bär. Denna tårta passar utmärkt på sommaren när det finns många svenska bär tillgängliga. En annan klassiker är chokladtårtan. Den färdiga tårtbasen kan täckas av chokladmousse och ovansidan kan dekoreras med goda chokladbitar. Perfekt för fördelsedagsbarnet som älskar choklad. Endast fantasin sätter stopp för smakkombinationer och dekorationer. En gratulationstext på tårtan kan enkelt fixas med färdig geléfärg eller smält choklad. Glöm inte bort tårtljus på födelsedagstårtan.

Tematårtor

Tematårtor blir allt mer populära, framför allt på barnkalas. Eftersom tårtan är en central del på kalaset är det roligt att kunna matcha tårtan och temat. Om du har en färdig bas är det bara för dig att dekorera i temats färger. Om temat har en särskild färg kan du med fördel köpa färgad marsipan och klä tårtbasen. Exempelvis kan du köpa blå eller röd marsipan för spindelmankalaset. Därefter kan du dekorera tårtan med spindelmanfigurer på toppen. Detta är både enkelt och snyggt.

Studenttårta

En studenttårta brukar oftast vara i klassisk vit marsipan dekorerad med små studenthattar och Sverigeflaggor. För att göra din studenttårta mer personlig än de färdigköpta varianterna kan du skriva namn, datum och pynta med studentens favoritgodis.

Bröllopstårta

Bröllopstårtan är otroligt viktig på ett bröllop, men det kostar ofta en rejäl slant att färdigbeställa den. Det behöver dock inte vara så svårt att göra den själv trots att den ska vara i flera våningar. Naked cake finns nämligen även som tvåvåningstårta vilket passar perfekt för bröllop. Dekorera med bröllopsdekorationer och annat fint som exempelvis ätbara blommor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *