Bra mat till studentmottagning

Studenten är en stor dag och en milstolpe i livet som är värd att firas på allra bästa sätt. För att studenten ska bli en succé finns det en hel del saker att tänka på. Som med alla fester är planering nyckeln för att få en riktigt bra fest. Planering minskar stress och möjliggör att allt hinns med. För att inte missa något är det bra att göra olika checklistor. Gör en lista för det som ska handlas, en för allt som ska göras, förberedas och sedan kan du göra listor för vad som ska göras dagen innan och på själva studentdagen.

Buffé är perfekt på studentfesten

Maten är ett viktigt inslag på en studentfest och om du har tänkt att laga den mesta maten själv är buffé ett bra alternativ. Det finns massor med goda och bra rätter att laga i förväg som du kan frysa in flera veckor innan själva studentdagen. Ett riktigt bra tips inför större fester är att satsa på sallader, bröd och potatis som är enkelt att laga till många och som också är billigare i inköp. Paj, bönröra och gratänger är också väldigt bra mat till festen. När du gör en buffé kan du med fördel blanda varm och kall mat.

Satsa på god men enkel mat

På ett buffébord kan du även ha olika typer av plockmat som gästerna kan ta för sig av och stå och äta. Försök att inte slå knut på dig själv när du ska planera maten. Satsa på god mat, som är enkel att göra mycket av och som många tycker om. Det är viktigt att kolla om någon av gästerna är allergisk mot något speciellt och då anpassa maten efter det eller göra något speciellt för den personen.

Bjud på olika drycker

För att göra det enkelt är engångstallrikar och bestick en bra idé. Du kan ställa fram en sopsäck som alla gäster kan slänga sitt skräp i när de är färdiga. Ha gärna en sopsäck för glas och pantburkar för sig så inte allt blandas. När det kommer till dryck är det bra att se till att det finns lite olika dryckesalternativ. Öl, vitt vin, rött vin och alkoholfritt är en bra blandning. Då finns det något till alla.

Dekorationerna är viktiga

Något som verkligen gör hela studenten är dekorationerna. Att satsa på ballonger, björkris, flaggor, fina dukar, serpentiner och girlanger av olika slag gör halva festen. Du kan välja dekorationer i blått och gult eller guld och silver. Det finns även andra roliga saker att köpa till festen som spel av olika slag, blinkande shotsglas och självlysande glasögon. Det kan vara roligt att styra upp lekar eller andra aktiviteter för att göra festen ännu trevligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *