Ät mat på vägen

Den som är ute på en längre roadtrip kommer förr eller senare behöva äta något. Det är inte bara bilen som behöver bränsle. Vad som passar bäst beror givetvis till viss del både på plånbok och smak, men det är också så att det finns en hel del begränsningar kring vad som finns att välja på i restaurangväg när du är ute och åker.

Snabbmat

En av de lättaste sakerna att hitta är givetvis snabbmat av olika slag. De stora hamburgerrestaurangerna brukar vara ett populärt alternativ, särskilt för barnfamiljen. Där hittar du enkel och förhållandevis billig snabbmat som du inte behöver ta någon större avstickare för att kunna köpa. Ett annat alternativ i samma kategori är pizza. Om du till exempel är ute efter en pizzeria i Växjö eller annan mindre ort kan det vara värt att åka in i stadskärnan för att hitta en bra. Pizza är mindre standardiserat än hamburgare så välj din pizzeria Växjö med omsorg. Ytterligare ett alternativ är att uppsöka en mack för att få en snabb korv eller en baguette. Det är kanske inte det godaste du kommer ha ätit i ditt liv, men det ger dig möjlighet att snabbt ta en paus, tanka och få i dig något innan det är dags att köra vidare.

Klassiska vägkrogar

Ett bra alternativ till en pizzeria i Växjö eller en McDonalds i Borås är att uppsöka någon av de vägkrogar som finns i vårt avlånga land. Det här är tämligen klassiska inrättningar som i många fall sett likadana ut i väl över 50 år. Deras huvudsakliga kundkrets brukar vara lastbilschaufförer, vilket tenderar till att märkas i matutbudet. Här brukar du kunna hitta mycket husmanskost som pytt i panna med rödbetor och stekt ägg. En fördel är att det brukar finnas flera olika alternativ på menyn, vilket gör att ni som reser som familj kan hitta något som passar alla. Från en flottig hamburgare till en hälsosammare sallad.

Gourmetmat

Den som har högre matambitioner än något snabbt och onyttigt kan också få sin önskan uppfylld. Det finns nämligen gott om gourmetkrogar längs vårt vägnät. Det gör att du kan få riktigt bra matupplevelser samtidigt som du transporterar dig. Det här är dock ett dyrare alternativ och kanske inte något som passar familjen med små barn. Men om du har råd och möjlighet kan den här med lite planering bli en semester i semestern. Det är nämligen vanligt att denna typ av restauranger är inhysta i en gammal herrgård eller liknande, gärna i naturskön miljö.

Egen picknick

Det enklaste och billigaste sättet att äta på väg är att förbereda en egen picknick. Den kan du sedan antingen äta i bilen om du är ute efter maximal effektivitet, eller så kan du stanna på något trevligt ställe för en paus och något gott. Du kan med fördel ta med dig pannkakor, goda mackor och något kallskuret. Begränsningen ligger i att du sannolikt inte kommer ha några möjligheter att värma eller laga mat. Men har du en kylväska är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan ha med dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *