Så fixar du den perfekta matlådan

Alla som någon gång har haft ett jobb är mer än medvetna om hur viktig lunchen kan vara. Lunchen är den enda längre paus som de flesta av oss har under en arbetsdag och det är inte bara vilan som vi värdesätter utan även maten spelar mycket stor roll och påverkar vårt humör och vårt allmänna välbefinnande. Detta i sin tur påverkar naturligtvis också vår förmåga att utföra vårt arbete. Därför är det viktigt att äta en lunch som tillgodoser alla ens behov.

De allra flesta har inte tid, möjlighet eller medel för att äta lunch på restaurang varje dag och det är få arbetsplatser som förser sina anställda med luncher. Det är vid tillfällen som dessa som matlådan visar hur oumbärlig den är. Det är genom att förbereda och ta med sig egna matlådor som de flesta förvärvsarbetande människor får sin lunch när de jobbar. Tyvärr kan dessa måltider ofta bli enformiga, tråkiga och alltför enkla på grund av olika anledningar. Dock kan man, med hjälp av några enkla trick, se till att lunchen i matlådan blir den där höjdpunkten på dagen som vi alla strävar efter.

Overhead View Of Businessman Working At Computer In Office Eating Lunch

Tänk rätt
Det viktigaste är faktiskt att tänka efter innan man gör matlådan, det är aldrig någon bra ide att bara slänga ner de olika beståndsdelarna i en och samma ask. Då blir det lätt bara en enda stor sörja. Ha till exempel salladen i en enskild förpackning. Har man dessutom dressing skall den också packas för sig. Då undviker man blöta och slokande grönsaker.

Vill man däremot ha varm mat till lunch så gäller det att använda sig av råvaror som tål att värmas upp i en mikrovågsugn då detta oftast är det tillagningssätt som man har att tillgå på en arbetsplats. Pasta och ris är till exempel bättre att värma i mikrovågsugnen än potatisar, och fisk som inte är så fet till exempel torsk eller sej behöver ofta serveras med en sås om den skall värmas upp, annars finns det risk att den torkar ut helt och hållet. En annan väldig viktig sak är hygienen och hanteringen av matlådan, felaktig sådan kan ofta ge upphov till bakterier och ofräsch mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *