Raw Food

Du kan hitta raw food-recept online

Raw food-rörelsen växer sig starkare och starkare i landet. Att äta mat som inte upphettats till mer än ca 42 grader anses bevara mer av dess näringsinnehåll. En annan faktor när det gäller den här livsstilens starka tillväxt ligger nog i dess desserter. Många som försöker dra ned på sitt sockersug dras till raw food, eftersom dieten är full av hälsosamma, söta, alternativ. Ofta används sötningsmedel som honung och agavesirap. Men även ingredienser som ananas, och kokosnöt bidrar till att många desserter har en söt, men naturlig bas. Åtminstone undviker man raffinerat socker med den här mathållningen.

Viktigt med balanserad kost

Det är också en kosthållning som går fort att lära sig. Du Lär dig enkla recept på raw food online, som du väldigt snabbt kan tillaga. Problemet kan vara att du oftast inte har just de ingredienserna hemma. Efter du har gjort inköp till några recept, brukar du dock ha en bas av varor i ditt skafferi att bygga vidare på. Försök dock ha en balanserad kost, och fokusera på rätter med olika smaker, inte bara de söta. Dock är ett par råa cacao-bollar perfekta ha ha i kylen när sötsuget smyger sig på. Rå cacao är i grunden väldigt nyttigt, och används ofta inom raw food.

En bra bok om raw food

Om du vill fördjupa dig i ämnet är Janesh Vaidyas bok ”Maten är min medicin” en bra utgångspunkt. Den har en tydlig ayurvedisk ingång på ämnet, men boken har egentligen väldigt bred tillämpning. Om du inte vill prova på att gå helt och hållet ”raw” i din mathållning, så innehåller den även recept för varm mat, men med ett liknande hälsotänk. Mycket fokus ligger på att en stor del av den mat som finns i affärer är dålig för oss. Många livsmedel innehåller tillsatsämnen (de som börjar på E i innehållsförteckningen). Vaidya har listat recept med nyttiga ingredienser som du kan hitta i vilken stor livsmedelsaffär som helst. I boken finns många bra raw food-recept.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *