Matcha maten med vinet

Om du vill ta din matupplevelse till nästa nivå är det en god idé att lära sig att matcha mat med vin. Det är inte helt lätt men övning ger färdighet. Det viktiga är att man vet vad vinet har för karaktär. Har du ett surt vin måste du också ha syra i maten. En citrusfrukt eller vinäger är perfekta alternativ i detta avseende. Råvaror som sparris och tomat är ganska svåra att matcha. Då behöver du ett lite mer fruktigt och sött vin. På Vinoteket hittar du viner för alla rätter och tillfällen.

Vin som passar till stark mat

Är du ett fan av stark mat? Då ska du satsa på ett sött vin som dämpar det mesta av hettan. En söt Riesling är ett utmärkt val till detta. En tumregel är att ju hetare maten är desto sötare bör vinet vara. Söta viner passar även om du har frukt i mat då det blir en härlig kombination. Ett sista knep som du alltid kan ta till är att ha samma vin i matlagningen och i glasen. Då kan du vara nästan säker på att du inte kommer att misslyckas. Testa dig fram och var inte rädd för nya smaker.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *